FRAENCK

Lichtgewicht, maar oersterk. Waterafstotend en makkelijk schoon te houden. In allerlei formaten en vormen – er zit iets tussen voor iedereen en elke gelegenheid.

Fraenck werkt met upcycled materiaal. Ze geloven namelijk in de grenzeloze mogelijkheden van bedrijfsrestanten en maken er een stoere tassencollectie van. De Fraenck collectie wordt gemaakt van upcycled snijverlies van een zeilmakerij. Dit wordt gecombineerd met restpartijen kunstleer. Supermooie materialen. Waar het afval vroeger in de afvalbak zou belanden, krijgt het nu een tweede leven.

Fraenck gelooft in een inclusieve wereld, waarin iedereen mee kan en mag doen. Daarom laten zij de tassen maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen werken ze aan een duurzame collectie.

Fraenck wordt in eigen huis vervaardigd. Niet alleen om zicht te houden op de omstandigheden waarin hun collectie het levenslicht ziet, maar ook om ervoor te zorgen dat het ambacht van tassen maken niet verloren gaat.

Leer, bont en wol waren jarenlang belangrijke grondstoffen voor kleding en modeaccessoires. Maar niet bij Fraenck. Mode en dierenleed gaan absoluut niet samen en daarom maken zij de tassen uitsluitend van écht imitatieleer.

Voor meer informatie over Fraenck neemt contact op met carlijn@goodbrandz.nl.  

Bekijk de huidige collectie op de website van Fraenck.

CONTACT

T +31 (0)20 21 00 134

M info@goodbrandz.nl

LOCATIE

Fashion House -.05

Kon. Wilhelminaplein 8-10

1062 HK Amsterdam

Recent Posts