Duurzaam modeagentuur Goodbrandz winnaar Damprijs Nieuw-West,en daarmee genomineerd voor de Damprijs 2014.

 

AMSTERDAM, 19 september 2014 Deze week zijn de stadsdeelwinnaars van de Damprijs 2014 bekendgemaakt. De DAM Prijs is de jaarlijkse prijs voor de meest duurzame ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf in Amsterdam.

De zes stadsdeelwinnaars van de DAM Prijs 2014 (Duurzame Amsterdammers in het MKB) zijn bekend. Wethouder Duurzaamheid, Abdeluheb Choho presenteerde de trotse ondernemers deze week. Uit dit selecte gezelschap wordt uiteindelijk één ondernemer gekozen die zich de meest duurzame MKB’er van Amsterdam mag noemen.


Bijna 100 Amsterdamse ondernemers hebben zich ingeschreven voor de DAM Prijs 2014. De stadsdelen hebben met adviesbureau Royal Haskoning/DHV alle inzendingen beoordeeld. Daaruit zijn per stadsdeel drie genomineerden gekomen. De stadsdeeljury’s hebben deze bezocht en daarna de stadsdeelwinnaars bepaald.

Goodbrandz is de enige fashion gerelateerde onderneming die genomineerd is voor de Damprijs. De motivatie voor de nominatie is volgens bestuurslid van Gemeente Amsterdam Nieuw West, Ronald Mauer, de vastberaden inzet en daadkracht waarmee Goodbrandz binnen een moeilijke/ vastzittende markt een nieuwe visie op de kledingindustrie weet neer te zetten en hiermee zowel retailers als consumenten weet te enthousiasmeren.

Eigenaresse Cécile Scheele: “de aandacht voor duurzaamheid groeit ook in deze branche. Al blijven we nog sterk achterlopen op vele andere branches. Wij hopen dan ook met deze mooie erkenning nog meer aandacht te kunnen vragen voor het verduurzamen van de industrie, en ook met name retailers te bewegen hun klanten duurzame keuzes aan te bieden. Storytelling mbt de herkomst van merken wordt voor de retailer een steeds belangrijker onderdeel van de verkoop.”

Dat er in de modebranche steeds meer aandacht komt voor duurzaamheid, bewijst ook het groeiend aantal inschrijvingen van modegerelateerde ondernemingen dit jaar ten opzichte van voorgaande jaren, en de winnaar van de eerste Damprijs in 2012, fairtrade sieradenmerk A Beautiful Story.

Naast Goodbrandz  zijn genomineerd voor de DAM Prijs 2014:

·         Bettina Bakt (winnaar stadsdeel Zuid)

·         Chocolatemakers (winnaar stadsdeel Noord)

·         De Groene Paal (winnaar stadsdeel Centrum)

·         Eco-logisch (winnaar stadsdeel West)

·         RAU (winnaar stadsdeel Oost)


Vanaf 6 oktober kan er gestemd worden  op je favoriet, via de website of sms. Tijdens de DAM Prijs uitreiking op 27 oktober kiezen jury en publiek de uiteindelijke winnaar.

Wat is de DAM prijs?

DAM Prijs is een prijs voor Amsterdamse MKB-ondernemers met oog voor duurzaamheid. DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Duurzaam ondernemen betekent in deze verkiezing ondernemen met hart voor mens, milieu en economie (People, Planet en Profit).

De DAM Prijs is een samenwerkingsproject van de zeven Amsterdamse stadsdelen. De Amsterdamse stadsdelen willen met dit project duurzaam ondernemen zichtbaar maken en belonen. De winnaar van de DAM Prijs is de meest duurzame ondernemer van Amsterdam en wint een wisselbokaal, een geldprijs van € 7.000 een advertentiepakket en de titel meest duurzame MKB ondernemer van Amsterdam. Projectbureau ARC (Amsterdam Reduceert CO2) van de gemeente voert het project namens de stadsdelen uit.

 

19/9/2014